Fotím

Budoár

Budoár (Boudoir)

Nemusíte být modelka ani nemusíte mít zkušenosti s focením. Ani nemusíte mít perfektní postavu. Styl Boudoir je určen pro ty, co chtějí mít na památku krásné, něžné a tajemné fotografie v luxusním prostředí.

Co je to Boudoir?

Boudoir (budoár) býval součástí apartmánu dámy soukromého charakteru, typicky doplňující koupelnu a ložnici. Tato místnost byla určena pro převlékání a obsahovala pro to potřebný nábytek. Pánům byl do toho pokoje vstup zapovězen. Boudoir byl a je symbolem intimity a tajemnosti. Styl focení Boudouir respektuje tento směr. charakteristikou se tento styl řadí mezi fashion a glamour. Jde o zachycení ženské intimity ovšem ve velmi decentním a jemném pohledu. Snažíme se vystihnout intimitu a bezprostřednost modelky. Modelka je často na snímku zastižena při převlékání nebo ve spodním prádle, většinou bez úplné nahoty. Boudoir fotografie by na rozdíl od glamour fotografie neměla vzrušovat ale měla by vzbuzovat zvědavost.

Vzhledem k charakteru fotek je ideální fotit přímo v ložnici klientky, v hotelovém pokoji, nebo ve fotoateliérech s budoair pokojem. (Například VAMA fotostudio)

 

Ve focení budoair rozhodně nejsem žadný profík, ale tenhle styl se mi líbí. Je to zajímavá zkušenost, jak si připadat krásná a žádoucí. Chtěla bych se v něm ještě víc rozvíjet a víc si s fotkami pohrát…

 

 

Mohlo by se vám také líbit...