Události

Souvisí spolu líčení a focení?

Souvisí spolu líčení a focení? Proč se vůbec líčíme?

Ruku v ruce jdu spolu tyto dvě odvětví. Zvláště pokud fotím ženy, mladé i starší. Od každé často slyším nějakou stížnost. „Mám na obličeji tolik pupínků.“ „Mám velký nos.“ „Jsem hrozně bledá.“ „Mám nevýrazné oči.“ „Všude samé vrásky.“ My ženy jsme k sobě tolik kritické, většinou až příliš. Stále bychom chtěli být jiné a krásnější. Přitom každá tato věc se dá aspoň částečně vyřešit líčením, případně i postprodukcí (úpravou fotografie). Od starších žen slýchávám nejčastěji slova: „Já už nejsem pěkná. Vyfoť někoho mladšího.“ Přitom i starší ženy mohou být krásné. Já miluji fotky mé babičky a ty vrásky a stáří k ní prostě patří, bez nich by to nebyla ona. Chceme mít přece krásnou vzpomínku na naši babičku s vnoučaty. Nebo naši maminku, ikdyž už není nejmladší. A k fotce prostě patří nějaké to vylepšení. Tím je líčení. Proto se malujeme, abychom zvýraznili krásu našich rtů, velikost našich očí a ubrali těm našim nedostatkům. Nebojte se proto fotek a být na fotce. Jednou nám naše děti budou vděčné za každý hmatatelné střípek, kde jsme my a naše rodina.

A na otázku proč se vlastně my ženy líčíme? Je odpověď je jednoduchá. Pro sebe pro své sebevědomí a hlavně pro ten dobrý pocit, že jsme jednou hezčí, krásnější. Ale přitom chceme abychom byli mezi lidmi, aby viděli naši krásu a třeba nám i řekli, že nám to sluší 🙂 To potěší každou ženu.

Ikdyž poslední dny i týdny je pro nás pohodlnější být celý den v teplácích a s líčením se neobtěžovat. Protože čím míň  lidí potkáme tím je to lepší a bezpečnější… Žijeme momentálně v dost náročné době a není to jednoduché pro nikoho. Ale nebuďme nešťastní, věřím, že se dá vše zase do starých kolejí. A svět nabere zase svou rovnováhu zpět.
Věřme tomu.

A pro důkaz, že každá žena v každém věku je nádherná.

Mám pro vás ještě dvě fotky, kde jsou 4 generace.

Matky a jejich dcery, až úplně po tu nejmladší generaci.

Doufám, že jsem vám dnes předala aspoň malé poselství. A budu se na focení s vámi těšit už teď!

Posílám všem hodně sil a hlavně úsměv na tváři 🙂

Vaše Eliška za EliPetri Foto <3

Mohlo by se vám také líbit...